Skip to main content

Documentaire over ‘Het Vertrouwde Dorp’ bij RTV UtrechtHVD7

Met trots toont Klaas Wijbenga de eerste beelden van de documentaire over het unieke project ‘Het Vertrouwde Dorp’. Wijbenga, van oorsprong televisie-en documentairemaker, volgt al een jaar samen met zijn camera de initiatiefnemers van Het Vertrouwde Dorp. Tijdens de realisatie van het hun project ‘het hart terug in de zorg’ laat hij zien hoe zij vasthouden aan hun unieke visie op de ouderenzorg. Wijbenga: ,,Het was bijzonder om deze mensen te mogen volgen op hun weg naar Het Vertrouwde Dorp”. Een treffende reportage over standvastige, kundige mensen met een mooie visie.

Lees nu het volledige krantenartikel via de volgende link:

Documentaire over ‘Het Vertrouwde Dorp’ bij RTV Utrecht

IMG 20220423 WA0034 1Verhuizing eerste bewoners

Vanaf de sleuteloverdracht op 1 april is er veel gebeurd in en rond Het Vertrouwde Dorp. De woonleefkeuken, de bibliotheek, de achterkamer en de serre zijn gezellig ingericht en tot leven gekomen nu de bewoners hun intrek hebben genomen in Het Vertrouwde Dorp. In de tuin is heel hard gewerkt, mede door een gezellige en betrokken groep vrijwilligers. 
Bewoners hebben kennis gemaakt met elkaar tijdens het eten, de koffie, een activiteit, bij een rondgang op het dorpsplein of in de tuin. Samen opnieuw beginnen verbind ook. De bewoners hebben alle vrijheid om daar te zijn waar zij willen zijn en zich prettig voelen. Voor de medewerkers is het fijn, om na een maand trainen in april, weer hun “echte” werk mogen doen. Iedereen heeft er enorm veel zin in en de sfeer is dan ook heel positief en prettig. Ook de familieleden voelen zich thuis en welkom en dat is precies wat wij met elkaar voor ogen hebben. Het is heel fijn dat we het gebouw kunnen laten zien aan toekomstige bewoners en hun familie. Op die manier krijgt men een goed gevoel bij wie wij zijn en wat wij te bieden hebben. Het modelappartement wat wij hebben ingericht geeft een goede indruk hoe de ruimte ingedeeld kan worden. De komende weken en ook in juni verwelkomen wij weer nieuwe bewoners. Mocht u belangstelling hebben in Het Vertrouwde Dorp te komen wonen dan kunt u het belangstellenden formulier invullen of telefonisch een afspraak maken. Momenteel zijn er nog appartementen beschikbaar. 

Het Vertrouwde Dorp - Appartementen te huurWhatsApp Image 2022 01 27 at 14.43.52

Artikel 't Groentje 26-01-2022

Per 1 mei aanstaande opent Het Vertrouwde Dorp. De dertig appartementen aan het dorpsplein zijn gebouwd voor mensen met dementie. Hier kun je zo lang mogelijk vertrouwd zelfstandig wonen en je leven voortzetten zoals je gewend bent tot de laatste levensfase. Een plek waar je vrienden en familie kunt ontrvangen. 

Lees nu het volledige krantenartikel via de volgende link:

Het Vertrouwde Dorp - Appartementen te huur