Skip to main content

Wij, Johanna en Theo Castrop, hebben samen onze studie HBO Verpleegkunde (HBO-V) afgerond. Sindsdien werken wij met overtuiging en passie binnen de gezondheidszorg en hebben wij samen ruim 60 jaar aan werkervaring.

Johanna: “Mijn kracht is dat ik mensen in hun waarde laat en met hen in verbinding wil zijn”

Johanna – “Ik heb ruime ervaring in het ziekenhuis en in de particuliere thuiszorg. Hier bood ik 24-uurs zorg aan, aan mensen die terminaal of dementerend waren. Juist het “te gast” zijn bij deze cliënten thuis en samen met hen af te stemmen welke hulp nodig of gewenst was, vond ik ontzettend fijn en waardevol om te doen.

Van 2011 tot 2021 ben ik werkzaam geweest als coördinator bij het Hospice Kromme Rijnstreek in Houten. "Vanaf de start van het Hospice en ook alle jaren daarna, gaf ik met grote toewijding en passie, mede vorm en inhoud aan deze zorg- en vrijwilligersorganisatie (120 vrijwilligers).” Doordat dit niet meer te combineren was met de opstart van Het Vertrouwde Dorp ben ik in juni 2021 gestopt. Samen met Theo geniet ik ervan om Het Vertrouwde Dorp verder te ontwikkelen.

Theo: “Mensonterende situaties in een verpleeghuis stimuleerden mij om verder te studeren”

Theo – “Na mijn opleiding HBO-V heb ik zes jaar als verpleegkundige gewerkt. Vanuit idealisme en de wens invloed te hebben op de kwaliteit van wonen, leven en zorg van ouderen heb ik, naast mijn werk, de studie Beleid Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit gevolgd. Vanaf mijn 30ste ben ik leidinggevende in de ouderenzorg, met name als locatiemanager van zorginstellingen. Ik ken dan ook alle facetten van de thuiszorg tot zware verpleeghuiszorg, inclusief particuliere ouderenzorg.”

“Al meer dan 30 jaar hebben wij de droom om een eigen woonzorglocatie te starten waar ouderen zo gewoon mogelijk kunnen wonen en waardig kunnen leven.”

Het is ons al jaren een doorn in het oog dat de belangen van ouderen steeds minder centraal komen te staan in de zorg en dat de ouderenzorg steeds verder verschraalt. Ook medewerkers binnen de reguliere ouderenzorg moeten zich steeds meer tot de meest noodzakelijke zorg beperken. Tijd dus om het roer om te gooien en onze droom te verwezenlijken: Een Woonzorgcomplex waar u centraal staat en de medewerkers de ruimte krijgen u met hart en ziel te verzorgen. We prijzen ons dan ook gelukkig dat we ons op vele terreinen gesteund weten door een team van betrokken, ervaren en deskundige mensen en bedrijven die met ons meedenken, adviseren en ondersteunen.

“Wij willen de ziel terugbrengen in de zorg !”

Samen met ons team vormen we een eenheid met een gedeelde passie voor de zorg voor mensen met dementie. Vanuit onze eigen kwaliteiten onderscheiden we ons in de zorg voor ouderen die hulp of ondersteuning behoeven. Wij zijn betrokken, weten anderen te inspireren en mensen aan ons te binden. Medewerkers worden door ons in hun kracht gezet door hen de noodzakelijke randvoorwaarden te bieden. Wij staan voor warme en kwalitatieve goede zorg ten behoeve van een hoge mate van tevredenheid bij bewoners, familie en hun naasten. “Wij zijn ons bewust dat kwaliteit begint bij tevreden medewerkers, een gebouw en omgeving dat mogelijkheden biedt voor persoonlijk maatwerk en een woonzorgconcept dat uitgaat van persoonlijke behoeftes en wensen van mensen.”